Jahodový dort
26. 2. 2007
3 vejce, 100 g jemného pískového cukru, 4 lžíce vařící vody, 200 g hrubé mouky, 1 sáček želírovací hmoty, 500 g jahod
Žloutky šleháme do pěny s postupně přidávanou horkou vodou, pak přisypáváme polovinu cukru. Do husté pěny přidáme tuhý sníh ušlehaný s druhou polovinou cukru, nakonec postupně vmícháme mouku a těsto vlijeme do vytřéné formy a upečeme dozlatova. Po vychladnutí gorní část korpusu poklademe jahodami a zalijeme želírovací hmotou, připravenou podle návodu na sáčku. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou.
Žloutky šleháme do pěny s postupně přidávanou horkou vodou, pak přisypáváme polovinu cukru. Do husté pěny přidáme tuhý sníh ušlehaný s druhou polovinou cukru, nakonec postupně vmícháme mouku a těsto vlijeme do vytřéné formy a upečeme dozlatova. Po vychladnutí gorní část korpusu poklademe jahodami a zalijeme želírovací hmotou, připravenou podle návodu na sáčku. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář